E-mail: info@halmac.nl

Supermoto-Vinkenkamp

vink

 

Regelement

Circuit 2016

 

PERSBERICHT

 

SuperMoto – Zelhem blijft uitbreiden. 

BeNeCup en Endurance races in één weekend op circuit “de Vinkenkamp “ 

Het was in 2015 echt al een ingrijpende verandering door de samenvoeging  van de Nederlandse en Belgische Supermoto competitie.  Daarbovenop kwamen er in Zelhem  als een soort “toegift” vrije trainingen op de zaterdagmiddag op het mooie asfalt-circuit. Gelukkig werden de initiatieven door deelnemers en publiek van harte werd toegejuicht, maar het bestuur van de Stichting SuperMoto Vinkenkamp wilde nog wel een stap maken en keek alweer verder. Na een winterperiode van druk overleg kunnen we melden dat de ontwikkelingen bij de SuperMoto op de circuit de Vinkenkamp nu zelfs een flinke stap verder gaan!  Jazeker, het totale wedstrijdprogramma kan nog wel een duwtje in de goede richting gebruiken! 

Door het totale wedstrijdaanbod in Nederland voor de supermoto-sport nog eens goed te bekijken bleken er mogelijkheden te zijn. Immers, afgelopen jaar is er door de 2e motorbond in Nederland, de MON (Motorsport Organisatie Nederland) een nieuwe competitie opgestart in de vorm van een supermoto lange-afstands-race ofwel de Endurance wedstrijden. Op het permanente circuit in Lelystad werden met succes 4 wedstrijden van elk 4 uur verreden. Dat bracht het bestuur van de Stichting SuperMoto Vinkenkamp op een idee……en goede raad was dit keer niet duur!

Inmiddels hebben gesprekken met de KNMV en de MON plaatsgevonden, zijn er vervolgens prima afspraken gemaakt. Ons idee kwam ook precies op het goede moment, de Endurance deelnemers willen natuurlijk ook graag op andere circuits rijden en zie daar. De uitbreiding van de KNMV BeNeCup wedstrijden op zondag met een MON Endurance op zaterdagmiddag in Zelhem was een feit. Dit betekent concreet dat de Endurance Cup 2016 er een race bij heeft met de veelzeggende naam “de 3 uur van Zelhem”

De vrije trainingen, zoals vorig jaar ook geïntroduceerd waren een schot in de roos en blijven ook gewoon op het programma staan, waarmee er een mooi en vol supermoto weekend ontstaan is.

De organisatie kan aan de slag. De wedstrijd in Zelhem is de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016, de ca. 100 deelnemers uit vooral Nederland en België, verdeelt in 3 categorieën, staan te popelen om elkaar de “maat” te nemen. Een voorspelling doen over winnaars is vrijwel onmogelijk, we laten ons dan ook graag verrassen wie op de hoogste trede zal staan in de 9e editie van de Zelhemse wedstrijd.

supermoto sport is voor het publiek erg mooi om te zien, vooral op plekken bij het ingaan van een mooie asfaltbocht. Helemaal dwars door de bocht sliden levert spectaculaire beelden op, zeker als er dan ook nog passeerpogingen ondernomen worden. En het circuit in Zelhem heeft die bochten.

Daarnaast heeft deze Zelhemse supermoto wedstrijd voor het publiek ook nog een ander heel aantrekkelijk aspect. Wat wil je nog meer dan voor slechts € 5, = ( volw. ) een hele dag super mooie motorsport beleven.

Het totale programma is:

Zaterdag 16 april:  12.30 – 15.30 uur vrije trainingen. ( deelnemers BeNeCup en Endurance)

                                     16.15 – 19.15 uur  SMT Endurance Cup  “De 3 uur van Zelhem”

Zondag 17 april:              09.00 – 11.30  vrije – en tijd trainingen BeNeCup deelnemers.

                                    12.30 – 17.00 uur BeNeCup wedstrijden met SUPER finale!

 

Het laatste nieuws:  www.supermotozelhem.nl

 

————————————————————-  einde persbericht ————————————————————————————————–

 

Nadere informatie over de organisatie en het evenement kan verkregen worden bij:

Dick Bulten (voorzitter)  tel. 06 – 53 91 96 52 of bij

Gert Kappelle (secretaris) tel. 06 – 46 18 41 50.